Redactie
Redactie Wielrennen 6 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Noorse wielrenner André Drege sterft na val in Ronde van Oostenrijk

De Noorse wielrenner André Drege is door een val in de vierde en voorlaatste etappe van de Ronde van Oostenrijk overleden. De 25-jarige renner van het continentale Team Coop – Repsol kwam in de afdaling van de Großglockner ten val en bezweek aan zijn verwondingen, meldden Oostenrijkse media.

Details over het ongeluk zijn niet bekendgemaakt. De etappe werd gewonnen door de Italiaan Filippo Ganna, maar de huldiging na afloop van de rit werd afgelast. Het is nog niet bekend of de laatste etappe van zondag wordt verreden.

Drege reed sinds 2021 voor Team Coop – Repsol. De 25-jarige Noor was bezig aan een succesvol seizoen met al zeven overwinningen.

Diepe droefenis

“Het is met diepe droefenis dat we het overlijden van André Drege moeten melden. Op zaterdag 6 juli kwam hij tijdens de afdaling van de Großglockner zwaar ten val en hij liep ernstige verwondingen op. Ons hele organisatiecomité is aangeslagen door dit tragische ongeval en onze gedachten zijn bij de familie, vrienden en de ploeg Coop-Repsol”, meldde de organisatie op sociale media.

Ook de internationale wielerunie UCI laat weten verslagen te zijn door het tragische overlijden van de wielrenner. “Onze gedachten gaan uit naar zijn familie, vrienden en teamgenoten.” Zijn team Coop – Repsol vraagt om privacy voor de familie van de wielrenner. “Onze gedachten en gebeden gaan uit naar André’s familie en geliefden tijdens deze ongelofelijk zware tijd. André’s familie heeft om privacy gevraagd nu ze rouwen om dit verlies en we vragen dat hun wensen worden gerespecteerd.”

Mäder

De lokale politie in Oostenrijk heeft aan de Noorse tv-zender TV2 laten weten dat de wielrenner is overleden aan zijn verwondingen na een ongeluk. “We onderzoeken de oorzaak”, aldus de politie tegen de zender.

Vorig jaar overleed de Zwitserse wielrenner Gino Mäder door een val in de afdaling in de Ronde van Zwitserland. Een jaar geleden overleed een Italiaanse 17-jarige renner na een val in de afdaling tijdens een regionale juniorenkoers in Oostenrijk.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP