Redactie
Redactie Gymnastiek 6 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Lieke Wevers wint tweede Olympische kwalificatiewedstrijd turnen

Turnster Lieke Wevers heeft de tweede en laatste kwalificatiewedstrijd voor de Olympische Spelen gewonnen. Een stabiele meerkamp bracht haar naar 53,132 punten. Daarmee bleef ze Vera van Pol (51,966) en Naomi Visser (51,366) voor.

Van Pol, die in juni de eerste olympische kwalificatie won, maakte net als Wevers een foutloze ronde langs de vier toestellen. Visser incasseerde op balk een val, maar was op brug met 14,300 punten verreweg de sterkste van de dag.

Floor Slooff eindigde als vierde met 49,832 punten. Sanna Veerman kwam na onder meer een val op vloer niet verder dan de vijfde plek (49,198).

Sanne Wevers

Sanne Wevers kwam alleen in actie op balk en brug. Op balk was ze met 14,066 punten verreweg de sterkste van de dag. Aan brug kwam ze na een val niet verder dan 11,933 punten.

Elze Geurts, die bij de eerste kwalificatie bij het eerste toestel uitviel met een hamstringblessure, kwam alleen in actie op sprong (13,133) en brug. Op dat laatste toestel incasseerde ze een val (10,300).

Eythora Thorsdottir

Eythora Thorsdottir moest eerder deze maand al een streep zetten door haar olympische droom. Thorsdottir brak vlak voor de NK haar voet op vier plekken bij een ongelukkige afsprong van het toestel balk.

Bondscoach Jeroen Jacobs maakt op maandag zijn vijfkoppige selectie voor Parijs bekend. De Nederlandse turnsters plaatsten zich bij de WK van vorig jaar met een team voor de Spelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP