Redactie
Redactie Atletiek 7 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Niels Laros vestigt wereldrecord voor junioren bij FBK Games

Atleet Niels Laros heeft bij de FBK Games in Hengelo een wereldrecord voor junioren én een Nederlands record op de incourante 1000 meter gelopen. Met 2.14,37 won de 19-jarige geboren Oosterhouter zijn race, voor de Belg Pieter Sisk (2.15,52) en Tshepo Tshite uit Zuid-Afrika (2.15,96). Het Nederlands record stond met 2.15,05 sinds 1997 op naam van Marko Koers.

Laros brak vorig jaar al door en verbeterde onder meer het Nederlands record op de 1500 meter. Dat is ook de afstand waarop hij tijdens de Spelen van Parijs uitkomt.

Een zichtbaar genietende Laros vierde zijn winst en record met een opgestoken hand naar het klappende en joelende publiek. “De fans zijn geweldig. Het is lekker om dit resultaat in een race te hebben gehad en te weten dat het goed zit. Ik ga in Parijs gewoon mijn best doen en dan zie ik wel wat het oplevert.” Op de WK haalde het toptalent vorig jaar verrassend de finale van de 1500 meter, waarin hij als tiende eindigde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP