Redactie
Redactie Atletiek 7 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Kogelstootster Schilder zet Nederlands record neer bij FBK Games

Kogelstootster Jessica Schilder heeft in aanloop naar de Olympische Spelen van Parijs laten zien in goede vorm te zijn. De Europees kampioene kwam tijdens de FBK Games in Hengelo tot een Nederlands record van 20,33 meter, 2 centimeter verder dan haar vorige topresultaat. Daarmee won ze de wedstrijd.

Lang leek de 25-jarige Volendamse haar meerdere te moeten erkennen in olympisch kampioene Lijiao Gong en wereldkampioene Chase Jackson, mede door meerdere ongeldige pogingen. Haar laatste poging was echter de verste van allemaal, wat op luid gejuich van het publiek kon rekenen.

De Amerikaanse Jackson werd tweede met 20,07, voor Gong uit China (20,00 meter).

De altijd kritische Schilder was ook na haar nieuwe topresultaat nog niet helemaal tevreden, maar gaf aan weer veel geleerd te hebben. “Twee keer ongeldig en een keer 18 meter mag gewoon niet gebeuren. Ik wist het gelukkig om te zetten, daarom zijn dit soort wedstrijden heel belangrijk. Ondanks dat ik niet tevreden ben met de opbouw, leer ik er wel veel van. Het zit goed”, zo sprak Schilder haar vertrouwen uit richting Parijs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP