Redactie
Redactie Tennis 2 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Swiatek bereikt kwartfinales Roland Garros na winst op Potapova

Tennisster Iga Swiatek heeft zich moeiteloos geplaatst voor de kwartfinales op Roland Garros. De Poolse nummer 1 van de wereld was in twee sets te sterk voor de Russische Anastasia Potapova, de mondiale nummer 41. Na 40 minuten was het al 6-0 6-0.

De Poolse Swiatek ontsnapte woensdag in de tweede ronde nog aan uitschakeling tegen de Japanse Naomi Osaka. Die verspeelde een wedstrijdpunt en verloor uiteindelijk in drie sets: 7-6 (1), 1-6 en 7-5.

Swiatek, die vrijdag haar 23e verjaardag vierde, kan Roland Garros voor de vierde keer winnen. Eerder was ze al de beste in de Franse hoofdstad in 2020, 2022 en 2023.

Vondrousova

In de kwartfinales treft ze Marketa Vondrousova uit Tsjechië. Vondrousova, die in 2023 Wimbledon op haar naam schreef, won met 6-4 6-2 van de Servische Olga Danilovic. De als vijfde geplaatste Tsjechische, in 2019 finalist op Roland Garros, vocht zich in de eerste set terug na een 4-1-achterstand tegen de mondiale nummer 125. Het verzet van de Servische qualifier was na het verlies van de eerste set gebroken.

De Tsjechische Vondrousova verloor alle drie de eerdere ontmoetingen met Swiatek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP