Redactie
Redactie Motorsport 2 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Veijer behaalt zilver in Moto3-race Italië na spannende strijd

Motorcoureur Collin Veijer is tweede geworden bij de Moto3-race van de Grote Prijs van Italië. Op het circuit van Mugello moest hij alleen de Colombiaan David Alonso, die vanaf pole vertrok, voor zich dulden. De Japanner Ryusei Yamanaka eindigde als derde.

Veijer begon vanaf de vierde positie aan de race in Italië en wist uiteindelijk een plek op te schuiven. Na een crash met Filippo Farioli en Xabi Zurutuza als hoofdrolspelers werd de sessie stilgelegd en volgde er een herstart. Veijer behield zijn derde plek en pakte 10 rondes voor het einde zelfs even de koppositie, die hij vervolgens weer verspeelde. Op vier ronden voor de finish viel hij verder terug, maar Veijer reed vervolgens weer naar voren. Alleen Alonso kon hem voorblijven.

De Colombiaan gaat door zijn overwinning nog altijd aan de leiding in het klassement om de titel. Veijer uit Staphorst staat daarin derde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP