Redactie
Redactie Atletiek 2 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Jamaicaanse atleet Oblique Seville noteert snelste 100 meter van 2024

De 23-jarige Jamaicaanse atleet Oblique Seville heeft zaterdagavond (lokale tijd) de snelste 100 meter van dit jaar gelopen. Bij wedstrijden in Kingston (Jamaica) klokte hij 9,82 seconden. Daarmee hield hij de Amerikaanse wereldkampioen Noah Lyles (9,85) achter zich.

Seville verbeterde zijn eigen persoonlijk record van 9,86 seconden. Lyles kwam dichtbij zijn eigen persoonlijk record van 9,83 seconden. De twee waren ruim beter dan de snelste tijd die tot dusver werd gelopen in 2024. Die kwam van de Amerikanen Christian Miller en Kendal Williams, beiden 9,93.

Ook bij de 100 meter voor vrouwen was er een beste wereldjaarprestatie. Julien Alfred uit Saint Lucia, de wereldkampioene indoor op de 60 meter, finishte in 10,78 seconden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP