Redactie
Redactie Schaatsen 17 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Shorttrackster Suzanne Schulting breekt enkel tijdens WK-finale

Shorttrackster Suzanne Schulting heeft haar rechterenkel gebroken. Dat heeft onderzoek in het ziekenhuis uitgewezen. Mogelijk volgt een operatie.

Schulting liep de blessure op tijdens de finale van de 1000 meter bij de wereldkampioenschappen in Ahoy. De 26-jarige Friezin belandde hard in de kussens. De Belgische Hanne Desmet werd gediskwalificeerd en de finale moest over.

“Ik voelde me echt goed. Ik wist dat het erin zat. Ik lag gewoon op koers voor goud en dan kegelt Desmet mij uit de baan. Dat is niet de eerste keer dit weekend. Dat mag ook best eens gezegd worden”, aldus Schulting, die het bij de herstart nog wel probeerde. “Als je als shorttracker valt, heb je vaak meteen wel door dat het niet goed zit. Maar goed, je rijdt de finale. Ik wilde nog voor brons gaan, maar het deed toen al erg veel pijn. Ik wilde er vol voor gaan, maar ik merkte na een paar rondjes dat ik er niet normaal op kon staan.”

Tegenslag

De gebroken enkel is een nieuwe tegenslag voor Schulting, die na vorig seizoen rust nam om vermoeidheidsklachten. Ze maakte vorige maand bij de wereldbekerwedstrijden in Dresden, na elf maanden, haar rentree. Vervolgens deed Schulting ook mee aan de wereldbeker in Gdansk.

Bij de WK in Ahoy strandde Schulting op de 500 en 1500 meter in de halve finales. Door haar val in de finale van de 1000 meter, kon ze niet meer in actie komen in de finale van de aflossing met de vrouwenploeg en de gemengde aflossing.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP