Redactie
Redactie Wielrennen 17 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Ellen van Dijk verliest leiderstrui in Ronde van Normandië

Ellen van Dijk heeft op de slotdag van de Ronde van Normandië de leiding alsnog moeten afstaan. De Nederlandse wielrenster van Lidl-Trek droeg na haar winst in de openingstijdrit drie dagen de leiderstrui, maar werd na de vierde etappe onttroond door de Noorse Mie Bjørndal Ottestad.

De renster van Uno-X Mobility eindigde als derde in de vierde etappe, kort achter de Britse ritwinnares Josie Nelson van de Nederlandse ploeg dsm-firmenich PostNL.

Van Dijk kwam in een grotere groep als tiende ruim een minuut na Nelson over de finish in Caen, waar Sabrina Stultiens (vierde) de beste Nederlandse was. In het eindklassement werd Van Dijk derde. De Woerdense maakte vorige week met winst in een tijdrit in de Ronde van Extremadura haar rentree nadat ze in oktober van een zoon was bevallen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP