Redactie
Redactie Tennis 17 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Medvedev bereikt finale Indian Wells na strijd met Paul

Daniil Medvedev heeft zich zaterdagavond geplaatst voor de finale van het tennistoernooi van Indian Wells. De Rus neemt het zondag in Californië op tegen Spanjaard Carlos Alcaraz.

Medvedev won zaterdag van de Amerikaan Tommy Paul (1-6 7-6 (3) 6-2) en Alcaraz versloeg de Italiaan Jannik Sinner (1-6 6-3 6-2), die tot dat duel nog ongeslagen was in 2024.

Medvedev en Alcaraz, de huidige nummers 4 en 2 van de wereld, stonden vorig jaar ook tegenover elkaar in de finale van Indian Wells. De Spanjaard ging er toen met de titel vandoor.

Lastige eerste set

Het ging niet vanzelf voor de 28-jarige Rus tegen Paul (26), zeker niet in de eerste set. “Hij speelde in die fase geweldig. Toen dacht ik: als ik wil winnen, moet ik het hem met mijn slagen iets moeilijker maken. Dat lukte een paar keer, zeker op zijn service.”

Medvedev miste in de tweede set nog twee setpunten, voordat hij de stand met een overtuigende tiebreak alsnog gelijk trok. In de beslissende set plaatste de Rus al in de eerste game een break, waarna hij dominant bleef en de zege binnenhaalde.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP