Redactie
Redactie Tennis 17 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Sinner verliest halve finale Indian Wells na regenonderbreking

De zegetocht van Jannik Sinner is zaterdag tot een einde gekomen tijdens het toernooi van Indian Wells. De Italiaan verloor na een regenonderbreking van ruim drie uur in de halve finale van Carlos Alcaraz: 1-6 6-3 6-2.

De 22-jarige Sinner was dit jaar nog ongeslagen en won de Australian Open en het ABN AMRO Open van Rotterdam. Voor het duel noemde Spanjaard Alcaraz zijn tegenstander nog “de beste tennisser ter wereld op dit moment, ongetwijfeld.”

Alcaraz (20) won het toernooi vorig jaar, en hoopt de eerste tennisser te worden die Indian Wells meerdere keren achter elkaar op zijn naam schrijft sinds Novak Djokovic. De Serviër won Indian Wells drie keer op rij in 2014, 2015 en 2016.

Beslissende set

Het zag er eerst niet naar uit dat Alcaraz zich weer zou plaatsen voor de finale. De eerste set ging in 34 minuten naar Sinner. In de tweede set nam Alcaraz met zijn eerste break een 3-1-voorsprong en maakte vervolgens gelijk in sets. In de beslissende set kwam de Spanjaard dankzij twee breaks zelfs met 4-1 voor, waar een slordige Sinner niet meer van terugkwam.

Alcaraz, die vorig jaar in de Californische woestijn Sinner ook al uitschakelde bij de laatste vier, moet het in de finale zondag opnemen tegen de Rus Daniil Medvedev. De nummer 4 van de plaatsingslijst won in de andere halve finale in Californië van de Amerikaan Tommy Paul: 1-6 7-6 (3) 6-2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP