Redactie
Redactie Wielrennen 17 maart 2024
Leestijd: 1 minuut

Lavreysen trekt zich terug bij Nations Cup na strijd met voedselvergiftiging

Baanwielrenner Harrie Lavreysen heeft ook op de individuele sprint bij de Nations Cup in Hongkong niet kunnen meestrijden om de medailles. De van een voedselvergiftiging herstellende Brabander voelde zich nog wel fit genoeg om te beginnen aan dit onderdeel, maar moest zich voor de achtste finales alsnog terugtrekken.

“Ik was helaas niet snel genoeg hersteld om te racen”, liet Lavreysen (27) weten via Instagram. “Dit was niet het raceweekend dat ik voor ogen had. Nu is het tijd om te herstellen en bij te tanken.”

De tweevoudig olympisch sprintkampioen miste vrijdag en zaterdag al de teamsprint en de keirin door de voedselvergiftiging. Zonder Lavreysen werd de Nederlandse sprintploeg vrijdag verrassend uitgeschakeld in de kwalificaties.

Andere Nederlanders

Jeffrey Hoogland kon de Nederlandse eer op de individuele sprint ook niet hooghouden. De Chinees Yu Zhou was in de achtste finales te sterk.

Hetty van de Wouw en Steffie van der Peet zijn op de keirin de strijd om de medailles misgelopen. Zij komen nog wel in actie voor de plaatsen zeven tot en met twaalf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP