Redactie
Redactie Schaatsen 10 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Schulting pakt brons op 1500 meter bij rentree in Dresden

Suzanne Schulting heeft bij haar rentree op het ijs bij de wereldbekerwedstrijd in Dresden brons veroverd op de 1500 meter. De 26-jarige shorttrackster moest in de finale alleen Hanne Desmet uit België en de Amerikaanse Kristen Santos-Griswold voor zich dulden. De Belgische pakte de zege.

Schulting begon rustig aan de finale en meldde zich met nog acht ronden te gaan vooraan om de strijd aan te gaan met Desmet en Santos-Griswold. Die twee namen in de laatste twee ronden enige afstand, maar Schulting wist wel de Zuid-Koreaanse Shim Suk-hee voor te blijven. Met een grote glimlach nam ze even later de bronzen medaille in ontvangst.

Voor Schulting zijn de races in Dresden haar eerste wedstrijden in bijna een jaar. Vorig jaar maart kwam ze tijdens de WK in Zuid-Korea voor het laatst in actie. De drievoudig olympisch kampioene stelde de start van haar seizoen eerder uit door oververmoeidheid en een trainingsongeluk, waarbij ze geblesseerd raakte aan haar rug. Ze komt zondag nog in actie op de tweede 1000 meter.

Emotioneel

“Ik was toch wel een beetje emotioneel toen ik over de finish kwam”, zei Schulting bij de NOS. “Normaal gesproken zou ik teleurgesteld zijn. De meesten die me kennen zouden me niet zo blij zien met een bronzen medaille. Ik ben nog niet waar ik moet zijn op deze afstand, maar ik heb deze ritten nodig om beter en sterker te worden. Ik ben trots dat ik er weer sta.”

Schulting plaatste zich nog met de aflossingsploeg voor de finale van zondag. Samen met Xandra en Michelle Velzeboer en Yara van Kerkhof won ze haar halve finale voor Zuid-Korea.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP