Redactie
Redactie Wielrennen 10 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

O’Connor zegeviert solo in Ronde van Murcia

Wielrenner Ben O’Connor heeft de Ronde van Murcia op zijn naam geschreven. De Australiër van Decathlon AG2R kwam na 198,7 kilometer solo aan in Murcia. Op 42 seconden werd de Sloveen Jan Tratnik van Visma – Lease a Bike tweede voor de Belg Tim Wellens.

O’Connor reed met Wellens weg uit een eerdere kopgroep. Achter de twee vond er een hergroepering plaats en werd de achtervolging ingezet. De Australiër liet Wellens op de laatste beklimming achter. Die werd nog bijgehaald door de ontsnapte Tratnik, maar het tweetal slaagde er niet meer in terug bij de Australiër te komen.

Op de erelijst van de Ronde van Murcia volgt O’Connor de Brit Ben Turner op.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP