Redactie
Redactie Andere sporten 10 februari 2024
Leestijd: 1 minuut

Gut-Behrami verstoot Shiffrin van bovenste plek in wereldbekerstand met overwinning in Andorra

De Zwitserse skiester Lara Gut-Behrami heeft de reuzenslalom om de wereldbeker in Andorra gewonnen en daarmee Mikaela Shiffrin van de eerste plaats in de algemene wereldbekerstand verdreven.

Gut won op de piste in Soldeu met miniem verschil. Ze had na twee manches precies 1 honderdste voorsprong op de Nieuw-Zeelandse Alice Robinson. A.J. Hurt uit de Verenigde Staten eindigde als derde op 0,15 seconde. Het was voor Gut al de vierde zege van deze winter op de reuzenslalom.

Shiffrin leek dit seizoen onbedreigd op haar zesde eindzege in de algemene wereldbeker af te stevenen, maar de 28-jarige skiester staat al een tijdje aan de kant met een verstuiking van de kniebanden. De recordhoudster (95 wereldbekeroverwinningen) had voor de race in Andorra nog een voorsprong van 95 punten, maar heeft nu 5 punten achterstand op Gut.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP