Redactie
Redactie Tennis 1 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Tennisster Arantxa Rus uitgeschakeld in eerste ronde Beijing toernooi

Tennisster Arantxa Rus is in de eerste ronde uitgeschakeld bij het toernooi in Beijing. De beste Nederlandse speelster van de wereldranglijst (51e) was niet opgewassen tegen Linda Fruhvirtova. De 18-jarige Tsjechische won de partij met 6-0 6-3.

De 32-jarige Rus slaagde er in de eerste set niet in een game te pakken tegen de nummer 117 van de mondiale ranking. In de tweede set bood ze wat meer tegenstand. Rus kreeg breekkansen, maar wist ze niet voldoende te benutten. Fruhvirtova deed dat wel en trok ook de tweede set met 6-3 naar zich toe.

Rus ging eerder deze week ook in de eerste ronde onderuit bij het toernooi in Ningbo. Ze verspeelde toen tegen de Russin Kamila Rachimova een 6-3 5-2 voorsprong.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.