Redactie
Redactie Gymnastiek 1 oktober 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse turnploeg zakt naar tiende plaats in WK klassement

De Nederlandse turners staan met nog één subdivisie te gaan op de voorlopige tiende plek in het landenklassement bij de WK turnen. De ploeg van bondscoach Dirk van Meldert, die zaterdagavond nog achtste stond, is twee plekken gezakt door sterke optredens van Canada en Zwitserland. Een plek bij de beste twaalf landenteams levert Oranje een olympisch teamticket op. Bij een klassering tussen plek dertien en vijftien krijgt Nederland één individueel startbewijs voor de Olympische Spelen.

Er volgt in Antwerpen nog één subdivisie, met daarin Frankrijk, Zuid-Korea, Hongarije en Europees kampioen Italië.

Casimir Schmidt, Loran de Munck, Bart Deurloo, Jordi Hagenaar en Jermain Grünberg kwamen zaterdagavond tot een teamtotaal van 246,028 punten en stonden na vier van de zes subdivisies achtste. De turners wisten toen al dat het spannend zou worden of de top twaalf haalbaar zou zijn. “Natuurlijk hoop ik met heel mijn hart dat we het halen. Maar het wordt billenknijpen”, zei Deurloo zaterdagavond al.

De Japanse ploeg voert met 258,228 punten het klassement aan. De turners van de Verenigde Staten staan met 254,628 op plek twee, gevolgd door Groot-Brittannië (254,193). Canada staat voorlopig vierde (249,260), Zwitserland turnde zondag naar de voorlopige zesde plek (248,192).

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.