Redactie
Redactie Tennis 6 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Medvedev bereikt vierde keer halve finale US Open

Daniil Medvedev heeft voor de vierde keer de halve finales van de US Open bereikt. De als derde geplaatste Rus versloeg in New York zijn goede vriend en landgenoot Andrej Roeblev in drie sets: 6-4 6-3 6-4.

Medvedev neemt het in de halve finale op tegen de winnaar van de kwartfinale tussen de Spaanse nummer 1 van de wereld en titelverdediger Carlos Alcaraz en de Duitser Alexander Zverev. De 27-jarige Rus haalde eerder in 2019 de finale en in 2020 de halve finale. In 2021 won hij de US Open. Dat is zijn enige grandslamzege tot nu toe.

Roeblev begon goed aan zijn vierde kwartfinale op Flushing Meadows. Niet eerder wist hij de halve finales te bereiken. Hij brak de opslag van zijn tegenstander en liep uit naar 3-0. Medvedev herstelde zich echter en kwam terug tot 3-3. In het restant van de set was Medvedev duidelijk sterker. Ook in de tweede set kwam Roeblev een break voor. Medvedev won in de New Yorkse hitte, met temperaturen van 34 graden, vervolgens echter vijf games op rij en pakte de set.

Zware omstandigheden

De 25-jarige Roeblev gaf zich echter niet gewonnen. Hij brak in de derde set twee keer de opslag van Medvedev, maar had het steeds lastiger om zijn eigen servicebeurt te winnen. Op 5-4 achter kreeg hij zijn eerste matchpoint tegen. Dat werkte hij weg, net als de volgende drie. Op het vijfde matchpoint sloeg Medvedev echter toe.

“Het waren heel zware omstandigheden”, zei Medvedev. “Het enige goede ervan is dat beide spelers lijden. Het ging op en af. Maar dat is normaal. Aan het einde van de eerste set kon ik de bal nauwelijks zien. We waren beiden de hele tijd uitgeput.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.