Redactie
Redactie Tennis 7 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Madison Keys bereikt halve finales US Open na verslaan Vondrousova

Grandslamtoernooien en het Amerikaanse publiek halen het beste naar boven bij Madison Keys. De Amerikaanse bereikte de halve finales van de US Open door de Tsjechische Marketa Vondrousova te verslaan. De als 17e geplaatste tennisster won met 6-1 6-4.

De 28-jarige Keys zei na haar partij in de kwartfinales dat ze vorig jaar regelmatig worstelde met de druk om steeds maar te presteren. Maar bij de grandslamtoernooien kan ze altijd iets extra’s geven. “Ik denk dat ik gewoon een andere versnelling zoek als ik op een grand slam sta. Dat komt voor een deel doordat ik mezelf wat meer druk opleg. Soms is dat goed en soms is dat slecht. Maar ik denk dat ik hier op het juiste moment kan pieken. Dit zijn toch de wedstrijden waar je van droomt. Dat houd ik mezelf steeds voor als ik op dit podium sta.”

Keys had het in de tweede set niet makkelijk tegen de als negende geplaatste Vondrousova. De winnares van Wimbledon kreeg negen breakpoints tegen Keys, maar slaagde er niet in deze te verzilveren. Keys daarentegen greep elke kans die op haar pad kwam en zette er drie op drie om. Keys zei dat de thuissteun hielp om de negen breakpoints van Vondrousova te overleven. “Ik speel hier graag, voor eigen publiek. Je hebt nooit het gevoel dat een situatie onoverkomelijk is”, aldus Keys.

In de strijd om een plek in de finale speelt Keys tegen de Belarussische Aryna Sabalenka. In de kwartfinales op Wimbledon verloor Keys van Sabalenka, maar volgens de Amerikaanse wordt het een hele andere wedstrijd. “Het wordt een zware partij met niet veel lange rally’s”, voorspelde ze.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.