Redactie
Redactie Tennis 7 september 2023
Leestijd: 2 minuten

Carlos Alcaraz verslaat Alexander Zverev en bereikt halve finales US Open

Carlos Alcaraz kan zich opmaken voor een clash met Daniil Medvedev in de halve finales van de US Open. De Spaanse en Russische tennisser zijn de laatste twee winnaars van het grandslamtoernooi in New York.

Alcaraz plaatste zich voor de laatste vier door de Duitser Alexander Zverev in drie sets naar huis te sturen. Hij versloeg zijn opponent in de kwartfinales met 6-3 6-2 6-4. De 20-jarige Spanjaard keek al uit naar de ontmoeting met de als derde geplaatste Medvedev. “Ik voel me sterk. Ik denk dat ik klaar ben voor een geweldige strijd tegen Medvedev”, zei titelverdediger Alcaraz na de wedstrijd.

Alcaraz en Zverev hadden het zwaar met de omstandigheden in New York. Het kwik bereikte er woensdagavond 35 graden. Op enig moment tijdens de wedstrijd mompelde Zverev in een tv-camera: “Er gaat één speler dood en men zal het zien.” De Duitser zei na afloop dat hij in de tweede set ook last kreeg van zijn dijbeen. “Mijn lichaam liet mij een beetje in de steek. We moeten kijken hoe ernstig het is.”

Titel prolongeren

Zverev stond vanwege blessureleed vorig jaar lange tijd aan de kant. Hij liep bij Roland Garros een zware enkelblessure op en was trots op zijn plek in de kwartfinales bij de US Open. “Ik ben zo gelukkig om hier weer te zijn. Ik ga alles geven tegen Alcaraz.”

Hij kon er tegen de Spanjaard echter nooit een echte wedstrijd van maken. Alcaraz was wel blij voor Zverev dat hij zich weer kon meten op het hoogste niveau. “Ik weet dat hij het zwaar heeft gehad en hard heeft gewerkt om terug te komen. Het is mooi om te zien dat hij weer zijn beste tennis kan laten zien”, zei Alcaraz.

De Spaanse tennisser hoopt in New York zijn titel te prolongeren, maar wil ook proberen de toeschouwers in New York te vermaken. “Ik speel voor mezelf en voor mijn team, maar ook voor de mensen op de tribunes. Ik probeer de mensen te vermaken met dingen die ze niet dagelijks zien.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.