Redactie
Redactie Tennis 4 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Djokovic naar kwartfinales US Open, Fritz wordt volgende tegenstander

De Servische tennisser Novak Djokovic heeft zich geplaatst voor de kwartfinales van de US Open. De 23-voudig grandslamkampioen won in drie sets van de Kroaat Borna Gojo: 6-2 7-5 6-4. De 36-jarige Djokovic, nummer twee van de wereld, moet het komende dinsdag opnemen tegen de Amerikaan Taylor Fritz, negende op de wereldranglijst, voor een plaats in de halve finales.

Bij elk van zijn zeven voorgaande duels tegen Fritz kwam Djokovic als winnaar uit de bus. Fritz versloeg zondag de Zwitser Dominic Stricker (nummer 128 van de wereld) in drie sets: 7-6 (2) 6-4 6-4.

Djokovic maakte tijdens zijn partij tegen Gojo slechts twaalf onnodige fouten, tegenover veertig van de Kroaat. De nummer twee van de wereld wist de service van de normaal toch sterk serverende Gojo maar liefst vijf keer te breken.

“Ik wist dat Borna een sterke speler is, met machtige slagen, vooral zijn service en forehand, dat zijn grote wapens; en hij beweegt vrij goed voor zo’n grote kerel”, zei Djokovic na de wedstrijd. “De sleutel in de partij lag in het proberen zijn opslag te neutraliseren. Ik ben blij dat ik er zonder setverlies doorheen ben gekomen.”

Djokovic ontbrak vorig jaar in New York. Hij mocht destijds de Verenigde Staten niet in, omdat hij zich niet heeft gevaccineerd tegen het coronavirus.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.