Redactie
Redactie Tennis 4 september 2023
Leestijd: 1 minuut

Wozniacki maakt sterke rentree op US Open, maar stuit op Gauff

De Deense tennisster Caroline Wozniacki hield in de vierde ronde van de US Open lang stand tegen de Amerikaanse favoriete Coco Gauff. Maar na drie sets kwam er toch een einde aan haar indrukwekkende rentree bij het grandslamtoernooi in New York. Gauff won de partij met 6-3 3-6 6-1.

Wozniacki maakte voor het eerst in 3,5 jaar haar opwachting bij een grandslamtoernooi. De 33-jarige Deense nam afscheid bij de Australian Open in 2020 en kreeg twee kinderen. Deze zomer besloot de voormalige nummer één van de wereld haar comeback te maken. Ze won in New York onder anderen van de als elfde geplaatste Tsjechische Petra Kvitová en stoomde door naar de vierde ronde.

Na het verlies in de eerste set tegen de 19-jarige Gauff pakte ze knap de tweede set. Maar daarna domineerde de Amerikaanse. Gauff sprak na afloop met bewondering over Wozniacki. “Het lijkt of Caroline nooit is weggeweest. Ze is een enorme inspiratie. Toen ik klein was, was ik onder de indruk van haar. Het was een eer om tegen haar te spelen”, zei Gauff.

Ze speelt in de kwartfinale tegen de winnares van de wedstrijd tussen de Poolse titelverdedigster Iga Swiatek en de Letse Jelena Ostapenko.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.