Redactie
Redactie Hockey 14 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Fernig mist selectie EK Hockey, Luna Fokke en Lisa Post maken debuut

Rosa Fernig maakt geen deel uit van de selectie van de Nederlandse hockeysters voor het EK in de Duitse stad Mönchengladbach. De meest opvallende namen in de selectie zijn die van Luna Fokke en Lisa Post, speelsters van respectievelijk Kampong en SCHC.

Bondscoach Paul van Ass maakte maandag zijn selectie van achttien speelsters bekend. Elzemiek Zandee (SCHC) en Fernig (Den Bosch) zijn aangewezen als reserves. Gevestigde namen als Frédérique Matla en Maria Verschoor zijn erbij in Duitsland, maar dat geldt niet voor onder anderen Eva de Goede en Lidewij Welten. “Even pas op de plaats, mijn lichaam rust geven en voor mezelf aan de slag”, had Welten in juni al gemeld.

“De concurrentie in de selectie is groot, daarom zijn het lastige en zeer gedetailleerde keuzes. De verschillen zijn klein, het niveau is hoog. We weten wat ons te doen staan tijdens het EK. Onze titel verdedigen en daarmee ons ticket naar Parijs veiligstellen”, zei Van Ass.

Het EK begint op 18 augustus. Oranje neemt het in de groepsfase op tegen Spanje, België en Italië.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.