Redactie
Redactie Tennis 14 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Wereldnummer 1 Alcaraz strijdt voor Spanje in Daviscup Finals

Tennissers Carlos Alcaraz en Novak Djokovic doen later dit jaar mee aan de groepsfase van de Daviscup Finals, namens Spanje en Servië. De eindstrijd van het landentoernooi begint op 12 september, twee dagen na de eindstrijd van de US Open. Alcaraz (20) verdedigt in New York zijn titel.

De nummer 1 van de wereld vormt een team met Alejandro Davidovich Fokina, Roberto Bautista Agut, Marcel Granollers. Djokovic (36), die tweede staat, wordt vergezeld door Laslo Djere, Miomir Kecmanovic, Dusan Lajovic en Hamad Medjedovic.

Spanje en Servië zitten bij elkaar in de poule. Tsjechië en Zuid-Korea zijn hun twee tegenstanders in Valencia. De groepswedstrijden worden van 12 tot en met 17 september gespeeld, verdeeld over vier steden. De nummers 1 en 2 plaatsen zich voor de knock-outfase, later dit jaar in Valencia.

Wereldtoppers sloegen de wedstrijden in de Daviscup de laatste jaren geregeld over vanwege de volle kalender.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.