Redactie
Redactie Tennis 14 augustus 2023
Leestijd: 1 minuut

Griekspoor verliest van Tiafoe in eerste ronde masterstoernooi Cincinnati

Tallon Griekspoor heeft in de eerste ronde van het masterstoernooi van Cincinnati verloren van de Amerikaan Frances Tiafoe. De nummer 10 van de plaatsingslijst was met 6-4 6-7 (7) 6-4 te sterk voor de beste tennisser van Nederland.

In de meer dan een uur durende tweede set werkte Griekspoor bij een 6-5-achterstand, op eigen service, een matchpoint weg. Hij wist een tiebreak af te dwingen en daarin kwam hij met 4-1 achter. De Nederlander won echter vijf punten op een rij. Griekspoor wist zijn eerste twee setpoints niet te benutten, maar verzilverde zijn derde setpoint wel, na nog een matchpoint overleefd te hebben.

Halverwege de derde set wist Tiafoe een break te forceren en hij gaf de voorsprong niet meer prijs. Na 2 uur en 26 minuten benutte hij zijn derde matchpoint.

Ranking

De 27-jarige Griekspoor doet volgende week nog mee in Winston-Salem, het laatste voorbereidingstoernooi voor de US Open. Het laatste grandslamtoernooi van het jaar begint over precies twee weken.

Griekspoor is vanaf maandag de nummer 25 van de wereld. Hij verbetert daarmee zijn beste ranking. Botic van de Zandschulp bezet op de maandag gepubliceerde wereldranglijst de 47e plek. De nummer 2 van Nederland doet niet mee in Cincinnati. Hij ondervindt hinder van een enkelblessure en meldde zich af.

In de mondiale top 10 steeg de Italiaan Jannik Sinner, de winnaar in Toronto, twee plekken. Hij staat nu zesde. De Noor Casper Ruud zakte juist twee plaatsen en is nu de nummer 7 van de wereld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.