Redactie
Redactie Waterpolo 20 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Nederlandse waterpolosters stoten door naar kwartfinale WK in Japan

De Nederlandse waterpolosters hebben zich bij het WK in het Japanse Fukuoka geplaatst voor de kwartfinale. In Fukuoka won Nederland donderdag de derde en laatste poulewedstrijd. De ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis was daarin met 24-8 te sterk voor Israël.

Nederland was het WK begonnen met een zwaarbevochten zege op topland Spanje: 7-6. Daarna won de ploeg met groot vertoon van macht van Kazachstan: 30-2. Met drie zeges in de poulefase eindigde Nederland bovenaan in poule B waardoor de ploeg zich rechtstreeks plaatst voor de kwartfinale in Japan.

De Nederlandse waterpolosters wonnen in aanloop naar het WK zilver in de World Cup Final. De ploeg verloor in het Amerikaanse Long Beach de finale van de Verenigde Staten. Het gastland – regerend wereld- en olympisch kampioen – won met 12-11.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.