Redactie
Redactie Autosport 20 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Ricciardo vervangt De Vries bij AlphaTauri, Tsunoda ziet kansen voor verbetering

De Japanner Yuki Tsunoda is blij met zijn nieuwe teamgenoot Daniel Ricciardo als vervanger van Nyck de Vries. De 23-jarige Formule 1-coureur denkt dat de ervaring van de 34-jarige Australiër zijn team AlphaTauri vooruit kan helpen. Ricciardo rijdt dit weekend voor het eerst voor de renstal, in de Grote Prijs van Hongarije.

Tsunoda zegt dat hij heeft geleerd van De Vries, die vorige week aan de kant werd gezet na tien races dit Formule 1-seizoen met tegenvallende resultaten. “Hij kwam binnen met veel ervaring in andere racedisciplines en gaf het team met die kennis veel feedback. Ook had hij een goede racesnelheid. Ik heb het de afgelopen tien races leuk gehad met Nyck, die als een vriend voor me is.”

“Ik denk dat ik ervan zal profiteren dat ik een ervaren teamgenoot heb”, zei Tsunoda verder over Ricciardo, die eerder voor onder meer Red Bull reed in de Formule 1. “Ik weet zeker dat ik veel van hem kan leren en ik verwacht ook dat hij de ontwikkeling van de auto vooruit kan helpen.”

AlphaTauri staat ongeveer halverwege het seizoen onderaan in het WK voor constructeurs.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.