Redactie
Redactie Autosport 22 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Hamilton verslaat Verstappen in kwalificatie Grote Prijs van Hongarije

Max Verstappen start zondag tijdens de Grote Prijs van Hongarije voor het eerst na vijf races niet vanaf poleposition. De tweevoudig wereldkampioen uit Nederland, tevens de leider in het klassement, was in zijn Red Bull tijdens de kwalificatie net iets langzamer dan Lewis Hamilton.

De Brit bleek in zijn Mercedes drie duizendste seconde sneller dan de Limburger, die de tweede tijd reed. Verstappen won de laatste zes races in de Formule 1 en gaat ruim aan kop in het klassement voor de wereldtitel. Zijn auto kreeg onlangs een update, maar dat was in de drie vrije trainingen op de Hungaroring bij Boedapest niet echt zichtbaar.

De Limburger zette in de eerste vrije training in slechte weersomstandigheden geen tijd neer en reed de elfde tijd in de tweede vrije training. In de derde vrije training moest hij zaterdag alleen Hamilton voorlaten. Verstappen liet zich wel zien toen het er in de kwalificatie echt om ging, maar Hamilton was in zijn laatste rondje net iets sneller.

George Russell (Mercedes) stelde teleur en viel al in het eerste deel van de kwalificatie (Q1) uit. Carlos Sainz strandde in Q2.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.