Redactie
Redactie Wielrennen 22 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Pogacar zegeviert in laatste bergetappe, Vingegaard behoudt gele trui

Wielrenner Tadej Pogacar heeft de laatste bergetappe in de Tour de France gewonnen. De 24-jarige Sloveen van UAE Team Emirates was na een korte zware rit door de Vogezen in Le Markstein de snelste van een groep van vijf met ook geletruidrager Jonas Vingegaard. De Deen van Jumbo-Visma verdedigde zijn leiderstrui met succes in de laatste bergrit en rijdt zondag in het geel naar Parijs.

Voor Pogacar is het de elfde etappezege in de Ronde van Frankrijk. De Sloveense nummer twee van het algemeen klassement won in deze Tour al de zesde etappe naar Cauterets-Cambasque. De tweevoudig Tourwinnaar (2020, 2021) verloor in de zeventiende etappe naar Courchevel heel veel tijd en de strijd om de eindzege in deze Tour aan geletruidrager Vingegaard.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.