Redactie
Redactie Autosport 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Gridstraf zet Verstappen op achterstand bij GP België

Max Verstappen moet zondag tijdens de Grote Prijs van België in de achtervolging. De regerend wereldkampioen heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen omdat hij voor de vijfde keer de versnellingsbak van zijn RB19 moet vervangen.

De straf geldt alleen voor de Grote Prijs van België en niet voor de sprintrace die zaterdag op het programma staat. Verstappen komt vrijdag in actie tijdens de kwalificatie, na een eerste vrije training. Als de Limburger daar de snelste tijd rijdt, dan begint hij zondag vanaf de zesde positie aan de race op het circuit van Spa-Francorchamps, zo bevestigt een woordvoerder van Red Bull.

Spa-Francorchamps is en blijft het favoriete circuit van de Nederlandse coureur van Red Bull. Hij won vorig jaar op heroïsche wijze. Verstappen startte als veertiende, maar na twaalf van de 44 ronden lag hij al aan de leiding en reed hij de concurrentie op grote afstand. Twee jaar geleden kreeg hij de zege in België cadeau, toen de wedstrijdleiding vanwege de zware regenval besloot de race na een paar rondjes achter de safetycar te staken.

Verstappen heeft de laatste zeven races in de Formule 1 gewonnen. Hij gaat ruim aan kop in het klassement voor de wereldtitel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.