Redactie
Redactie Zwemmen 28 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Korstanje scherpt Nederlands record 100 meter vlinderslag aan bij WK

Zwemmer Nyls Korstanje heeft bij de wereldkampioenschappen in Fukuoka in de series het Nederlands record op de 100 meter vlinderslag aangescherpt. De 24-jarige Nijmegenaar tikte aan in een tijd van 50,78. Het nationale record stond sinds juni 2022 al met 51,41 op zijn naam. Hij kwalificeerde zich met zijn tijd als tweede voor de halve finales.

Ook bleef hij ruim onder de limiet voor de Olympische Spelen volgend jaar in Parijs. De richttijd staat op 51,67. “Die limiet geeft wel lucht. Het was wel al eerder gelukt, maar niet officieel”, aldus Korstanje. “Bij de NK in Amersfoort zwom ik de limiet ook, maar ik had die wedstrijd niet aangevraagd voor kwalificatie. Ik zit er nu dik onder. Dat is wel stoer.”

Korstanje verblijft het grootste deel van het jaar in Amerika waar hij studeert en traint aan North Carolina State University in Raleigh. In de aanloop naar de WK sloot hij zich aan bij de trainingsgroep van Patrick Pearson in Eindhoven. “Dat bevalt heel goed. In Amerika kan ik trainen met jongens die mij uitdagen, want in Nederland heb ik op de vlinderslag niet veel concurrentie. In Nederland doe ik dan de wedstrijdvoorbereiding. Met het oog op de Spelen zal ik komend jaar ook wat langer in Eindhoven trainen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.