Redactie
Redactie Tennis 11 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Djokovic pleit voor vroeger begin Wimbledon-wedstrijden

Novak Djokovic zou graag zien dat de wedstrijden in de twee grote stadions van Wimbledon eerder beginnen. “Ik denk dat we zeker om 12.00 uur wel kunnen starten”, zei de Serviër. “Dat zou al een heel verschil maken met het huidige tijdstip van 13.30 uur plaatselijke tijd.”

Djokovic plaatste zich maandag met een zege op de Pool Hubert Hurkacz voor de kwartfinales van het belangrijkste tennistoernooi op gras van het seizoen. Die wedstrijd was echter zondag al begonnen. Na 23.00 uur mag er niet meer worden gespeeld op Wimbledon. De avondklok is ingevoerd om rekening te houden met de omgeving van Wimbledon.

Djokovic strijdt op Wimbledon voor een 24e grandslamtitel. Hij stuit in de kwartfinale op de Rus Andrej Roeblev. “Dat wordt een heel andere wedstrijd. Elke wedstrijd hier wordt het zwaarder”, aldus Djokovic. “Ook al kun je je nauwelijks voorstellen dat het moeilijker kan zijn dan tegen Hubert Hurkacz, die ongelooflijk goed serveerde.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.