Redactie
Redactie Tennis 11 juli 2023
Leestijd: 1 minuut

Rafael Nadal traint voor rentree na heupblessure op Mallorca

Rafael Nadal werkt in Mallorca aan een rentree op de tennisbaan. De Spanjaard doet vooral veel fysieke oefeningen, terwijl het grastoernooi van Wimbledon een beslissende fase ingaat. Volgens zijn oom Toni mag hij volgende maand weer een racket vasthouden. “Daar is het nu nog te vroeg voor volgens de dokter”, zei hij.

De 37-jarige Nadal herstelt van een heupblessure, die hij begin dit jaar op de Australian Open opliep. De voormalige nummer 1 van de wereld heeft zich laten opereren en verwacht dat hij dit seizoen niet meer in actie komt. Hij wil volgend jaar terugkeren en nog minimaal een grandslamtitel aan zijn erelijst toevoegen.

Nadal heeft 22 grandslamtitels achter zijn naam staan, eentje minder dan Novak Djokovic die maandag de kwartfinales van Wimbledon bereikte.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.