Redactie
Redactie Tennis 9 juli 2024
Leestijd: 2 minuten

Medvedev schakelt topfavoriet Sinner uit in kwartfinale Wimbledon

Tennisser Daniil Medvedev heeft de als eerste geplaatste Jannik Sinner uitgeschakeld in de kwartfinales van Wimbledon. De als vijfde geplaatste Rus won in vijf sets van de nummer 1 van de wereld: 6-7 (7) 6-4 7-6 (4) 2-6 6-3.

Voor Medvedev is het de tweede keer op rij dat hij de laatste vier haalt op het Londense grastoernooi. Vorig jaar verloor hij in de halve finale van de latere winnaar Carlos Alcaraz. Nu neemt de 28-jarige Rus het in de halve finale op tegen de winnaar van de partij tussen Alcaraz en de Amerikaan Tommy Paul.

Sinner werd vorig jaar in de halve finale uitgeschakeld door Novak Djokovic. De 22-jarige Italiaan blijft de nummer 1 van de wereldranglijst.

Voorsprong

Medvedev had van de elf onderlinge duels de eerste zes gewonnen. Sinds het najaar van 2023 heeft hij echter de daaropvolgende vijf partijen verloren, waarvan de finale van de Australian Open. De Italiaan won ook de eerste set door zijn tweede setpoint in de tiebreak te benutten. Medvedev pakte in de tweede set een vroege break en hield die voorsprong tegen een wat slordige Sinner ook moeiteloos vast. De Italiaan voelde zich ook niet helemaal goed en verliet kort de baan.

In de derde set leek de Rus na een vroege break ook op weg naar de setwinst, maar Sinner kwam terug en kreeg op 6-5 zelfs twee setpoints. Medvedev overleefde zijn opslagbeurt en sloeg vervolgens toe in de tiebreak, met 7-4. De Rus was daarna niet scherp in de relatief korte vierde set en leverde twee keer zijn opslagbeurt in.

‘Zware wedstrijd’

Een vijfde set moest de beslissing brengen en daarin kreeg Sinner in zijn tweede servicegame drie breakpoints tegen. Medvedev benutte het derde en wist na een heel lange game zijn eigen opslagbeurt te behouden. Op 5-3 kreeg hij na vier uur drie matchpoints en sloeg meteen toe.

“Ik wist dat het een zware wedstrijd ging worden”, zei Medvedev in het interview op de baan. “Hij voelde zich even niet goed, maar kwam terug en ging weer beter spelen. We hebben mooie punten gespeeld. Ik ben blij dat ik kon winnen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP