Redactie Tennis 7 juli 2024

Alcaraz verslaat Humbert en bereikt kwartfinale Wimbledon opnieuw

Carlos Alcaraz staat voor de tweede keer in zijn carrière in de kwartfinales van Wimbledon. De 21-jarige titelhouder was na drie uur spelen met 6-3 6-4 1-6 7-5 te sterk voor de Fransman Ugo Humbert.

In de eerste set brak Alcaraz de wedstrijd open door de service van zijn tegenstander te breken op 3-2. Die voorsprong hield hij vast, waarna hij op 5-3 de eerste set uitmaakte.

In set twee ging Humbert beter spelen, maar pakte hij zijn kansen niet. Dat deed Alcaraz uiteindelijk wel. Op 5-4 plaatste hij de break en pakte daarmee direct de set. De nummer 3 van de wereld sleepte die binnen na een prachtig setpunt.

Initiatief

Daarna pakte Humbert voor het eerst in de wedstrijd het initiatief. Met aanvallend tennis kreeg hij Alcaraz aan het wankelen en pakte hij de set zelfs met 6-1.

Toch was het de Spanjaard die daarna weer orde op zaken stelde. In een set waarin het gelijk op ging was Alcaraz net iets beter. Op 6-5 maakte hij uiteindelijk de wedstrijd uit met een ace.

Djokovic

In de volgende ronde wacht de Amerikaan Tommy Paul. Die won in drie sets van de Spaanse veteraan Roberto Bautista-Agut: 6-2 7-6 (3) 6-2.

Vorig jaar won Alcaraz in de finale van de Serviër Novak Djokovic. De 24-voudig grandslamkampioen zit ook nog in het toernooi.