Redactie
Redactie Wielrennen 11 juli 2024
Leestijd: 1 minuut

Bahrain Victorious verliest Spaanse renner Bilbao in Tour de France

Wielerploeg Bahrain Victorious moet verder in de Tour de France zonder de Spaanse klassementsrenner Pello Bilbao. De 34-jarige Spanjaard finishte woensdag al op grote achterstand en stapte in de twaalfde etappe na een kleine honderd kilometer af.

“Gisteren voelde Pello zich al ziek, maar heeft hij gevochten om de finish te halen”, schreef Bahrain Victorious op X. “Helaas is hij niet voldoende hersteld om verder te gaan en zijn grote ambities te vervullen.”

Bilbao eindigde vorig jaar als zesde in de Tour waarin hij ook een rit won. Voor zijn slechte dag stond hij nog vijftiende in het algemeen klassement. Bahrain raakte woensdag al Fred Wright kwijt. De uitgeputte Brit kwam buiten de tijdslimiet binnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP