Redactie
Redactie Wielrennen 25 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Sepp Kuss mist Tour de France, Bart Lemmen vervangt hem bij Visma

De Nederlandse wielerploeg Visma – Lease a Bike verschijnt zonder Sepp Kuss aan de start van de Tour de France. De 29-jarige Amerikaan is niet voldoende hersteld na een coronabesmetting. Bart Lemmen vervangt hem.

Kuss liep de besmetting op in het Critérium du Dauphiné. “Kuss stapte daar op de voorlaatste dag af met lichte Covid-symptomen. Na een week leek Kuss weer voldoende hersteld om de Tour de France te kunnen rijden, maar de afgelopen dagen stagneerde die opwaartse lijn”, meldt de ploeg op de website.

“Dit is natuurlijk op de eerste plaats heel zuur voor Sepp. Zijn inbreng is altijd van groot belang in de ploeg, maar dan moet hij natuurlijk wel helemaal fit zijn. Helaas hebben we vandaag samen moeten vaststellen dat dat onvoldoende het geval is na die besmetting. Hij moet nu eerst even goed herstellen en zal daarom niet starten”, aldus sportief directeur Merijn Zeeman.

Vertrouwen in Lemmen

Lemmen (28) rijdt pas sinds januari voor de ploeg. Hij maakte een goede indruk in de Tour Down Under en de UAE Tour. Onlangs werd Lemmen nog tweede in de Ronde van Noorwegen.

“Ondanks dat hij pas anderhalf jaar professional is, blijkt Bart al een hele betrouwbare en sterke renner. Hij ontwikkelt zich heel snel”, aldus Zeeman. “Dat bewees hij dit jaar al met meerdere goede klasseringen. Hij rijdt goed bergop en offert zich graag op voor zijn kopman Jonas Vingegaard. Ik heb veel vertrouwen in Bart.”

Start wielerronde

De Tour de France begint komend weekend in Florence.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP