Redactie
Redactie Atletiek 25 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Athing Mu valt tijdens trials en mist Olympische Spelen Parijs

De Amerikaanse atlete Athing Mu kan haar olympische titel op de 800 meter niet verdedigen op de Spelen van Parijs. De 22-jarige atlete kwam tijdens trials in Eugene ten val in de finale. Ze krabbelde wel op, maar kon de opgelopen achterstand niet meer goedmaken. In tranen kwam ze over de finish, zich realiserend dat het Amerikaanse selectiesysteem meedogenloos is. Alleen de eerste drie tijdens de trials verdienden een olympisch startbewijs.

Mu won drie jaar geleden op de Spelen van Tokio twee keer goud. Ze was de beste op de 800 meter en won met het Amerikaanse estafetteteam de 4×400 meter. Ze is ook de wereldkampioene van 2022. Mu had haar seizoen afgestemd op de trials en daarvoor nog geen wedstrijd gelopen om volledig hersteld te zijn van een blessure.

De drie Amerikaanse vrouwen die wel de 800 meter lopen in Parijs zijn Nia Akins, Allie Wilson en Juliette Whittaker. Akins won de race in 1.57,36.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP