Redactie
Redactie Tennis 29 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Onzekerheid voor tennisster Sabalenka over deelname aan Wimbledon door schouderblessure

Tennisster Aryna Sabalenka weet nog niet zeker of ze maandag in actie kan komen in de eerste ronde van het grandslamtoernooi van Wimbledon. De Belarussische nummer 3 van de wereld kampt nog altijd met een schouderblessure.

Die blessure liep Sabalenka vorige week in Berlijn op in haar kwartfinalepartij tegen de Russische Anna Kalinskaja. Bij een 5-1-achterstand in de eerste set moest ze opgeven.

“We doen er als team alles aan om ervoor te zorgen dat ik mijn eerste wedstrijd hier in Londen kan spelen. Maar nee, ik ben er nog niet 100 procent klaar voor”, zei Sabalenka in aanloop naar haar partij tegen de Amerikaanse Emina Bektas. “Het is echt een specifieke en zeldzame blessure.”

De 26-jarige Sabalenka bereikte op Wimbledon twee keer de halve finales, in 2021 en 2023.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP