Redactie
Redactie Motorsport 29 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Bagnaia zegeviert in sprintrace TT Assen, verkleint achterstand op klassementsleider

MotoGP-coureur Francesco Bagnaia heeft na de kwalificatie ook de sprintrace van de TT van Assen gewonnen. De van poleposition gestarte wereldkampioen bleef zijn Spaanse rivaal Jorge Martín de hele race voor en verkleinde zo zijn achterstand op de leider in het klassement met 3 punten. Maverick Viñales uit Spanje werd derde.

Marc Márquez, de Spaanse nummer 3 van de WK-stand, ging al in de tweede ronde onderuit en moest opgeven. Zijn landgenoten Martín en Viñales hadden niet de snelheid om de Italiaan Bagnaia van zijn tweede sprintracezege op rij af te houden. De titelverdediger van Ducati won eerder deze maand de sprintrace in eigen land.

Bagnaia, die vorig jaar in de sprintrace in Assen nog tweede werd achter zijn landgenoot Marco Bezzecchi, pakt door de zege 12 punten. Martín krijgt 9 punten en heeft nu nog een voorsprong van 15 punten.

De hoofdrace in Assen volgt zondag.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP