Redactie
Redactie Autosport 5 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Verstappen en Pérez verlengen succesvolle samenwerking bij Red Bull tot 2026

Max Verstappen is blij met de contractverlenging van Sergio Pérez, zijn teamgenoot bij Red Bull Racing. De Mexicaanse coureur tekende dinsdag bij tot en met 2026. “Het is geweldig nieuws en ik ben blij dat ik de succesvolle samenwerking die we de afgelopen jaren hebben opgebouwd, kan voortzetten”, zei de wereldkampioen.

“We hebben vorig jaar records gebroken en het team is erg sterk, dus we kijken ernaar uit om ook de komende twee jaar op dit succes voort te bouwen”, liet Verstappen weten via de kanalen van Red Bull in aanloop naar de Grote Prijs van Canada dit weekend. Verstappen won in 2023 negentien van de 22 grands prix en werd voor de derde keer wereldkampioen. Pérez won twee races. Alleen de Grote Prijs van Singapore ging naar Carlos Sainz van Ferrari.

WK-leider Verstappen moest tijdens de laatste race, de Grote Prijs van Monaco, genoegen nemen met de zesde plaats. “Na een moeilijk weekend in Monaco ben ik deze week met het team in de fabriek en in de simulator geweest, ter voorbereiding op de Grote Prijs van Canada”, verklaarde Verstappen.

De 26-jarige Nederlander noemde het circuit in Montreal “uniek” met veel mogelijkheden om in te halen. “Het is nog belangrijker om de auto goed af te stellen en een balans te vinden tussen de snelheden op rechte stukken en een goede stabiliteit tijdens het remmen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP