Redactie
Redactie Golf 23 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Luiten pakt geen derde titel KLM Open, Migliozzi en Dean strijden verder in play-off

Golfer Joost Luiten heeft geen derde titel in het KLM Open aan zijn erelijst kunnen toevoegen. De Zuid-Hollander was op de gedeelde vijftiende plaats wel de beste Nederlander. Hij eindigde met een ronde van 70 slagen, 1 onder het baangemiddelde, op golfbaan The International in Badhoevedorp. Met een totaalscore van -6 bleef hij vijf slagen achter de koplopers.

De Italiaan Guido Migliozzi, de Engelsman Joe Dean en de Zweed Marcus Kinhult kwamen na vier ronden uit op -11 en spelen zondagavond nog in een play-off om de winst.

Luiten was niet in zijn beste vorm, zei hij na afloop bij Ziggo Sport. “Golf is niet altijd een leuk spel. Vorm is ongrijpbaar en komt op het moment dat je met vertrouwen staat te spelen. Dat was bij mij niet het geval. Ik maakte te veel bogeys op de makkelijke holes waar je birdies moet maken en dat heeft met vorm te maken.”

De tweevoudig winnaar van het KLM Open (in 2013 en 2016) bood het publiek op de achttiende en laatste nog wel wat spektakel. Hij miste maar nipt een eagle (2 onder par voor de hole). “Die lastige putt wilde ik wel graag maken, ik was er heel dichtbij. Dan hoop je op een beetje meer geluk.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP