Redactie
Redactie Golf 23 juni 2024
Leestijd: 2 minuten

Italiaanse golfer Migliozzi triomfeert in KLM Open na zinderende play-off

De Italiaanse golfer Guido Migliozzi heeft op The International in Badhoevedorp het KLM Open op zijn naam geschreven. De 27-jarige prof won de 104e editie van het toernooi in een play-off. Op de tweede extra hole maakte hij een birdie, terwijl de Engelsman Joe Dean en de Zweed Marcus Kinhult op par bleven steken.

Het trio moest extra holes spelen omdat ze na de vier reguliere ronden op een score van -11 waren uitgekomen.

Het is de vierde zege voor Migliozzi op de Europese tour. Hij won eerder onder meer het Frans Open. De Italiaan behoorde vooraf niet tot de uitgesproken favorieten als nummer 198 van de wereld.

Beste Nederlander

Joost Luiten speelde niet mee om de winst. De tweevoudig winnaar (in 2013 en 2016) was op de gedeelde vijftiende plaats wel de beste Nederlander. Hij eindigde met een ronde van 70 slagen, 1 onder het baangemiddelde, en kwam uit op een totaalscore van -6.

Luiten was niet in zijn beste vorm, zei hij na afloop bij Ziggo Sport. “Golf is niet altijd een leuk spel. Vorm is ongrijpbaar en komt op het moment dat je met vertrouwen staat te spelen. Dat was bij mij niet het geval. Ik maakte te veel bogeys op de makkelijke holes waar je birdies moet maken en dat heeft met vorm te maken.”

Spektakel

De Zuid-Hollander bood het publiek op de achttiende en laatste hole nog wel wat spektakel. Hij miste maar nipt een eagle (2 onder par voor de hole). “Die lastige putt wilde ik wel graag maken, ik was er heel dichtbij. Dan hoop je op een beetje meer geluk.”

Lars van Meijel zakte na een laatste ronde van 73 slagen (+2) naar de gedeelde 29e plaats met -2 totaal. Wil Besseling en Daan Huizing eindigden gedeeld 38e. Huizing viel op met een hole-in-one op de vierde. Amateur Lars van der Vight werd 60e en Wouter de Vries 65e.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP