Redactie
Redactie Atletiek 9 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Bonevacia stormt naar finale 400 meter op EK atletiek in Rome

Liemarvin Bonevacia kan zich opmaken voor de finale van de 400 meter op de EK atletiek in Rome. De 35-jarige Nederlands recordhouder rende in zijn series van de halve finales naar de tweede plaats in 45,17, zijn beste tijd van dit seizoen. Die klassering betekende een rechtstreekse plek in de finale op maandagavond. De Belg Alexander Doom won de race in 44,87.

Bonevacia won in zijn lange carrière al eens Europees brons op de 400 meter outdoor. Dat was in 2016 op de EK in Amsterdam. Op de vorige EK in München in 2022 kwam hij in de finale als vierde over de streep.

De op Curaçao geboren Bonevacia stak na zijn race een korte monoloog af. Hij bleek net als Lieke Klaver onvrede te voelen over zijn tegenvallende optreden vrijdag in de finale van de 4×400 meter gemengde estafette. Hij zette als startloper het team al op achterstand en in plaats van het verwachte goud moest de Nederlandse ploeg zich tevreden stellen met brons.

Waarschijnlijk laatste EK

“Ik was superdown en het voelde alsof ik het team in de steek had gelaten. Maar op een of andere manier kan ik mezelf altijd weer oppeppen en kan ik onder druk presteren”, zei Bonevacia. “Misschien is dit mijn laatste EK, dus ik moet ervan genieten. Ik moet mezelf zijn op de baan en alles gewoon loslaten. Dan zie je hoe mooi Liemarvin de 400 meter kan lopen.”

Bonevacia is in Rome ook nog een belangrijke troef in de mannenploeg van de 4×400 meter estafette. Het team, dat op de Olympische Spelen van Tokio stuntte met zilver, moet zich nog plaatsen voor de Spelen in Parijs. Dat kan alleen nog op de EK met een tijd van onder de 2.59,12.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP