Redactie
Redactie Atletiek 9 juni 2024
Leestijd: 1 minuut

Lieke Klaver stormt finale 400 meter binnen op EK atletiek in Rome

Lieke Klaver heeft zich op de EK atletiek in Rome overtuigend geplaatst voor de finale van de 400 meter. De 25-jarige atlete won haar serie van de halve finales en verdiende daarmee rechtstreekse toegang tot de finale op maandag. Ze bleef met haar tijd van 50,57 wel ruim boven haar persoonlijk record van 49,81 seconden.

De Enkhuizense liep van de atletes die zich plaatsten voor de finale de tweede tijd. De Ierse Rhasidat Adeleke, die de eerste van de drie heats won, was met 50,54 iets sneller.

Klaver gaat maandag op jacht naar haar eerste individuele medaille in de buitenlucht. Ze liep haar halve finale redelijk ontspannen en maakte niet de fout van vrijdag in de finale van de 4×400 meter gemengde estafette, toen ze de eerste 200 meter veel te hard ging en instortte op het stuk naar de finish. De Nederlandse ploeg, die als favoriet voor het goud startte, moest het doen met brons.

Indoor veroverde Klaver dit voorjaar zilver op de 400 meter op de WK in Glasgow. Op de vorige EK, twee jaar geleden in München, werd ze zesde in de finale. Femke Bol, die in München Europees kampioene werd, doet in Rome niet mee op de 400 meter. Zij richt zich op de 400 meter horden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP