Redactie
Redactie Wielrennen 26 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Lorena Wiebes domineert en wint RideLondon Classique

Lorena Wiebes heeft met overmacht de Britse wielerkoers RideLondon Classique gewonnen. De renster van SD Worx-Protime won de derde en laatste etappe met finish op The Mall bij Buckingham Palace, de plek waar Marianne Vos in 2012 haar olympische titel veroverde.

Wiebes was in Engeland goed voor een hattrick, want ze had ook de eerste en de tweede etappe gewonnen. Op The Mall bracht haar ploeggenote en wereldkampioen Lotte Kopecky haar in de laatste honderden meters perfect naar voren, waarna Wiebes het afmaakte.

De Nederlandse Charlotte Kool werd tweede, de Belgische Kopecky derde.

Voor Wiebes was het de tweede keer dat ze in de RideLondon alle etappes won. “Die eerste keer was al heel speciaal. Het is altijd moeilijk om zo iets bijzonders nog eens te herhalen”, vertelde Wiebes in het flashinterview. “Ik heb vandaag genoten van deze rit door het centrum van Londen. De ploeg heeft me de hele dag omringd.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP