Redactie
Redactie Handbal 2 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Handbalster Tess Lieder beëindigt internationale carrière

Tess Lieder heeft per direct afscheid genomen als handbalinternational. De handbalkeepster werd in 2019 wereldkampioen met de Nederlandse handbalsters.

“Met heel veel trots heb ik de afgelopen twaalf jaar deel uit mogen maken van het Nederlands handbalteam”, meldt Lieder via haar management. “Dit was altijd met heel veel passie, liefde en plezier voor de sport, het team en de fans. Na het WK van december brandt het vuur niet meer zoals het altijd heeft gedaan. Alles afwegende heb ik de moeilijke beslissing genomen om dit hoofdstuk definitief te sluiten door een punt achter mijn interlandcarrière te zetten.”

Lieder deed nog mee aan het WK handbal in december, maar bondscoach Per Johansson selecteerde haar niet voor het olympisch kwalificatietoernooi, waar Oranje vorige maand een ticket voor de Spelen van Parijs veiligstelde.

152 interlands

De keepster, ook bekend onder haar meisjesnaam Wester, debuteerde in 2012 voor het Nederlands team. Naast de wereldtitel in 2019 won ze WK-zilver (2015) en brons (2017) en zilver en brons op de Europese kampioenschappen van 2016 en 2018. Ze speelde 152 interlands. Ze maakte in 2023 haar rentree bij het Nederlandse team nadat ze was bevallen van een dochter eind 2022.

“Ik ben enorm dankbaar voor iedereen die een bijdrage heeft geleverd aan deze bijzondere reis die ik met het Nederlands handbalteam heb mogen maken”, zegt ze. “Vanzelfsprekend wens ik het Nederlands handbalteam veel succes in de toekomst. Ik ga ze vanaf de zijlijn uiteraard volgen.”

Lieder stopt niet als professioneel handbalster. Ze heeft nog een contract bij BVB Dortmund en verdedigt daar ook volgend jaar het doel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP