Redactie
Redactie Wielrennen 2 mei 2024
Leestijd: 1 minuut

Peter Sagan maakt rentree in wielrennen na hartproblemen

Drievoudig wereldkampioen wielrennen Peter Sagan maakt na zijn hartproblemen een rentree in een wegkoers. De Slowaak start volgende week in de Ronde van Hongarije, meldde zijn team Pierre Baguette Cycling.

De 34-jarige Sagan nam eind vorig jaar afscheid van het wegwielrennen en sprak de ambitie uit om als mountainbiker mee te doen op de Olympische Spelen in Parijs. Die hoop kreeg een serieuze knauw toen Sagan eerder dit voorjaar last kreeg van hartritmestoornissen. Hij onderging twee operaties.

Om wat wedstrijdritme op te doen, stapt de voormalige wielervedette weer voor even op de koersfiets. De Ronde van Hongarije begint woensdag 8 mei en duurt tot en met zondag 12 mei.

Sagan won in zijn wegcarrière onder meer de Ronde van Vlaanderen, Parijs-Roubaix en zeven keer de groene trui in de Tour de France.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP