Redactie
Redactie Wielrennen 12 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Extra steun voor Van der Poel in Amstel Gold Race door Belg Vermeersch

Wielrenner Mathieu van der Poel van Alpecin-Deceuninck krijgt zondag tijdens de Amstel Gold Race steun van onder anderen de Belg Gianni Vermeersch. Zijn landgenoot Jasper Philipsen, die oorspronkelijk zou starten in Maastricht, stapt niet op.

Vermeersch is aan de ploeg toegevoegd na zijn belangrijke bijdragen tijdens de Ronde van Vlaanderen en Parijs-Roubaix, die Van der Poel beide op zijn naam schreef. Vermeersch werd zelf zesde in Roubaix.

De Nederlander Oscar Riesebeek, Quinten Hermans, Xandro Meurisse, Soren Kragh Andersen en Axel Laurance zijn de overige renners van Alpecin-Deceuninck tijdens de enige Nederlandse klassieker.

Winst in 2019

Van der Poel deed twee keer eerder mee aan de Amstel Gold Race. De wereldkampioen won de koers na een spectaculaire finish in 2019 en werd vierde in 2022. Gezien zijn vorm lijkt een goede prestatie ook dit jaar mogelijk te zijn. Toch rekent hij zich nog niet rijk. “Het is nu zaak om die vorm nog tien dagen vol te houden. En dat zal nodig zijn, want zowel in de Amstel als volgende week in Luik-Bastenaken-Luik zullen we een deelnemersveld hebben met andere, wellicht frissere renners. En renners die beter klimmen dan ik”, zei Van der Poel via zijn ploeg.

De 29-jarige Van der Poel gaf aan dat hij verder niet echt naar de concurrentie keek. “Ik heb niet naar de deelnemerslijst gekeken. Het klinkt misschien cliché, maar ik kijk naar mijn eigen kwaliteiten en die van mijn team. Ik ben zondag omringd door jongens die hebben bewezen dat ze in vorm zijn. Daarnaast zitten we in een positieve ‘flow'”, aldus Van der Poel.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP