Redactie
Redactie Tennis 22 april 2024
Leestijd: 1 minuut

Van de Zandschulp zakt uit top 100 na verlies in München

Botic van de Zandschulp is na zijn vroege uitschakeling op het ATP-toernooi van München uit de top 100 van de wereldranglijst gevallen. De 28-jarige tennisser zakte 26 plaatsen en is nu de nummer 115. Tallon Griekspoor blijft de beste Nederlandse tennisser. Hij staat op de 25e plaats.

Van de Zandschulp bereikte vorig jaar de finale van het graveltoernooi van München en had veel punten te verdedigen. Hij verloor echter in de achtste finales van de Duitser Jan-Lennard Struff, die het toernooi zondag op zijn naam schreef.

De top van de wereldranglijst blijft onveranderd, Novak Djokovic voert de ranking aan, voor de Italiaan Jannik Sinner en de Spanjaard Carlos Alcaraz.

Arantxa Rus steeg in de WTA-ranking zes plaatsen. De 33-jarige tennisster, die de kwartfinales haalde op het toernooi van Rouen, staat op de 47e plaats.

Suzan Lamens maakte een flinke sprong op de ranking door haar eerste zege op een WTA-toernooi. De 24-jarige Lamens won het graveltoernooi in het Portugese Oeiras en steeg 29 plaatsen, van de 163e naar de 134e plaats. Dat is voor haar de hoogste positie op de wereldranglijst, die wordt aangevoerd door de Poolse Iga Swiatek.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

ANP